חיטת הבר, היא אם החיטה,
ושל מיני צומח נוספים המשמשים לייצור מזון.
גילוי שהביא לאהרן פרסום רב בארץ ובעולם.
הגילוי של אהרנסון שינה את פני התזונה העולמית
לתמיד.
עד היום משתמשים באם החיטה להשבחת החיטה
הקיימת
ונעזרים בה כדי להפוך את החיטה לעמידה ומזינה
יותר,
להקטין את הצורך לרסס אותה ולהעשיר אותה
בויטמינים ומינרלים.
הידע הרב שתרם המחקר על אם החיטה בתחום
הגנטיקה של החיטה
מאפשר גם השבחה גנטית של החיטה .
התמונה צולמה ע"י נירה אפרתי- יושבת ראש מוזיאון ניל"י,
באפריל 2016, במסגרת סיור לראש פינה, ביום עיון בנושא "דגנים" בשיתוף עם מכון הדגנים של אוניברסיטת תל אביב
ובהשתתפות 25 מדענים מרחבי העולם.