רשימת קיצורי מקלדת

סמל ראשון עובדיה עבאדי ז"ל

תאריך לידה: 17/08/1907
יחידה: משטרת ישראל
בי"ד בכסלו תשט"ז, 29/11/1955
בחוף טנטורה
מקום קבורה: בית העלמין בזכרון יעקב

קורות חיים

משפחת עבאדי הגיעה לפני שנים רבות מסוריה ועלתה לארץ-ישראל להשתקע בירושלים. עובדיה, יליד 1907, מצא במהלך השנים את דרכו לשמש נוטר במשטרה הבריטית ואחרי מלחמת-השחרור עקר עם משפחתו מירושלים ועבר להתגורר בחיפה והחליף את מדי הנוטר במדים של משטרת-ישראל. עובדיה החל לשרת במשטרת חיפה אולם לאחר זמן מה הועבר למשטרת זכרון-יעקב ובמהלך 4 שנים התגורר עם אשתו וילדיו בתחנת המשטרה המקומית עד שהעתיקו את מגוריהם לשכונת "נוה-עובד".

סמל-ראשון עובדיה עבאדי שלט היטב בשפה הערבית וכך מצא עצמו בתפקיד סמל-חקירות מעניק משרותיו היעילים גם למשטרת חדרה שמעת לעת זקוקה היתה לדובר ערבית שוטפת ולמעשה תיפקד עבאדי בין שתי תחנות המשטרה הללו מאז 1949 ואילך.

חייה של משפחת עבאדי התנהלו בזכרון-יעקב כאשר אם המשפחה, מרים מטפלת ב-6 האחים והאחיות ואבא עובדיה עושה לפרנסתם במשטרה בשנים בהן היתה זו בחתוליה. תחילת שנות ה-50 הביאה עימה לא רק גלי-עלייה חדשים שמילאו את ידי השוטרים מלאכה רבה אלא גם התנגשויות אלימות עם ערבים שסירבו להכיר בעובדה לפיה המדינה שהוקמה היא מדינה-יהודית וכבר אז עסקו השוטרים בכפל תפקידים כאשר עשו ללכידת פושעים ועבריינים ובמקביל גם במיגור טרור מצד כנופיות ערביות.

עובדיה עבאדי הגיע במסגרת תפקידו ב-1955 לחוף-טנטורה, שם נפגע ואף שהוחש לבית-החולים ונותח, לא עמד גופו בפגיעה והוא השיב נשמתו לבורא עולם.
עובדיה עבאדי נטמן בבית-העלמין בזכרון-יעקב.

מותו של סמל-ראשון עבאדי הביא בעקבותיו לעזיבתה ההדרגתית של המשפחה את זכרון-יעקב. האלמנה מרים עזבה את הישוב בשנת 1962 ובהדרגה עזבו כל הילדים, להקים לעצמם משפחות במקומות שונים בארץ. במהלך השנים ניסו בני המשפחה להתעניין בהנצחת אביהם אולם מאחר שהיו עסוקים בשגרת חייהם ובעול פרנסתם, לא הקדישו לעניין את מלוא הזמן הדרוש ורק התכנסו ובאו לקברו של אבא עובדיה באזכרות השנתיות. אמא מרים הלכה לבית עולמה בגיל 99 וככל שעבר הזמן שקעו דברי-ימי סמל-ראשון עבאדי בתהום השיכחה הכללית.

רק לפני שנתיים, ביום העצמאות ה-60 למדינה, התעורר מישהו והתקשר לאחת מבנותיו של השוטר המנוח, שרה אגוזי המתגוררת באיילת-השחר והזמינה להרמת-כוסית לרגל החג, אלא שההפתעה הגדולה יותר נכונה לה כאשר פקדה אשתקד את קבר אביה ונדהמה לראות כי המצבה מטופלת ונקייה ואפילו העץ שסוכך עליה שנים היה גזום וניכר כי מישהו החליט לטפל בקברו של השוטר הזכרוני.

רק מאוחר יותר התבררו העובדות: יאיר מורטוב מזכרון-יעקב הוא אשר החל לטפל בקברו של עבאדי ובמקביל יצא גם למסע להנצחת שמו בין לובשי המדים של זכרון-יעקב שנפלו בעת מלוי תפקידם.
עובדיה