רשימת קיצורי מקלדת

טיפול בנמלת האש

יחד ממגרים את נמלת האש

מיזם חדש ביוזמת המועצה המקומית לשיפור ההתמודדות עם נמלת האש זוכה להצלחה. המיזם למיגור נמלת האש של המחלקה לאיכות סביבה וקיימות במועצה, מסתמך על שיתוף פעולה של התושבים. במסגרת הפרויקט, נפגש המדביר הרשותי עם תושבי השכונה או רחוב למתן הדרכה והנעת פעולת הדברה משותפת. לאחר המפגש, מיישמים התושבים בו זמנית את הנחיות המדביר, איש איש בחצר ביתו, ובמועד אחד אשר מוסכם מראש בידי כלל התושבים.

זכרון יעקב אשר מוקפת בטבע פראי מאופיינת בין היתר במגוון רחב של בעלי חיים וצומח. בין אותם הדיירים אשר פוקדים את המושבה היא נמלת האש, אשר בחודשי הקיץ נמצאת בשיא פעילותה. אמצעי ההתמודדות נגד נמלת האש הינו הדברה, אך הוא חייב להתבצע באופן רוחבי בכלל החצרות אשר סובלות מהמפגע. היות ונמלת האש חוצת גינות, פעולות פרטניות בחצרות בודדות אינה אפקטיבית.

עופר אזרן, מדביר המועצה מסביר: "צבעה של נמלת האש הקטנה הוא אדום-כתום וגודלה כ-1 מ"מ. נמלת האש נוהגת לחפש את מזונה בגינות, בריכות, על גבי עצים, ואף בתוך הבתים. עקיצת הנמלה כואבת ויוצרת מעין כוויה למשך מס' שעות עד ימים. בקרב חלק מהאנשים יכולה אף להתפתח תגובה אלרגית. בנוסף לפגיעה באדם הנמלה עלולה לפגוע בבעלי חיים ובגידולים חקלאים.

"הדברה צריכה להתבצע כשהנמלה כבר נמצאת בגינה ולא כפעולת מניעה. יומיים לפני ואחרי ביצוע פעולת ההדברה אסור להשקות את הגינה. חשוב כפעולת מניעה בעת רכישת עציצים חדשים לוודא שלמשתלה יש תו תקן, בכדי לשלול אפשרות שנביא צמחים נגועים בנמלת האש לחצר. בנוסף, חשוב לזכור כי ההדברה תקפה למשך 3 חודשים, לאחר מכן יש לחזור על פעולת ההדברה".

עוד מסביר אזרן, כי במידה של עקיצת נמלה ניתן לשכך את תחושת הכאב באמצעות מריחת משחה וקירור המקום. חיטוי מקום העקיצה עשוי למנוע זיהום אפשרי. "במקרה של חשד לתגובה חריפה כתוצאה מעקיצת נמלת האש הקטנה יש לפנות מיידית לקבלת סיוע רפואי".

על מנת ליזום הדרכת תושבים משותפת לדיירי רחוב או שכונה, יש לפנות למוקד 106 או ישירות למדביר הרשותי – 053-7388058