רשימת קיצורי מקלדת

דיון בנושא אסדות הגז בוועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת

ביום שני ה – 25/12/17 התקיים דיון בוועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת בנושא אסדות הגז ביבשה ובים וההשפעה של בנייתן הצפויה של עד 32 אסדות בים מחוף דור בצפון ועד חופי נתניה בדרום ובמרחק של 7.5 - 9.6 ק“מ מהחוף, על בריאות תושבי האזור, הסביבה הימית והחופית וכן על איכות האוויר במרחב.

בדיון נכחו ראש המועצה, זיו דשא וסגנו, מאיר ואנונו, נבחרי ציבור מרשויות נוספות בסביבה,  נציגי משרדי ממשלה, נציגים של חברות "נובל אנרג'י, "דלק" ו"אנרג'יאן", אירגוני איכות סביבה, ונציגי מטות המאבק האזרחיים. 

יושב ראש הועדה ח"כ דוד אמסלם, אמר בתחילת דבריו עם פתיחת הדיון על הפניה המתמשכת של ראש המועצה זיו דשא וסגנו מאיר ואנונו שפנו אליו באופן אישי מזה מספר חודשים להביא את הנושא המורכב לדיון בוועדה. כמו כן ציין שהדיון כונס גם לבקשת ח"כ יעל פארן וח"כ מיקי לוי לדיון מהיר. 

ראש המועצה זיו דשא פתח את הדיון וציין כי תוכנית המתאר הארצית תמ"א 37/ח מגלמת בתוכה החלטות בלתי ברורות ואינה מתייחסת היום למציאות שהשתנתה.  ראש המועצה טען כי קיימות לכאורה עבירות על חוק התכנון והבנייה ושניתן היתר בנייה לפני שניתן היתר פליטה. עוד טען ראש המועצה  כי גם חלופה 9 עפ"י הבאר במרחק 120 ק"מ לא נבדקה לעומק ולו מתוך המחשבה השגויה כי חוק התכנון והבניה אינם חלים על המים הכלכליים. ראש המועצה אף ציטט מהתנ"ס ותאר מצב חמור בו גם הדוחות הרשמיים מעידים על סכנה מוחשית לזיהום חוף בלתי נשלט עקב דלפה ולו רק של 1000 חביות . שעלולה לזהם את החופים. ראש  המועצה גם ציין על הבעייתיות הרבה במימון הפיננסי של הפרויקט שעלולה בעתיד להביא לבעיות רבות בתחום זה. 

ראש המועצה ביקש מהוועדה עצירה של מספר חודשים לפרויקט ובחינת העובדות שהמועצות והתושבים מציגים. ראש המועצה טען כי: "ישנן חלופות מידיות לאספקת הגז כגון תמר, ובטווח זמין גם מכריש ותנין ואנחנו מבקשים שיבחנו אותם לעומק."

בג"צ מגידו

במהלך השבוע בית המשפט העליון דחה את העתירה שהגישו מועצה אזורית מגידו ואחרים נגד הצבת מיכל הקונדנסט באתר חגית. העתירה נדחתה ללא צו הוצאות. המועצה המקומית זכרון יעקב הייתה אחת מן המשיבים ותמכה בעמדתן של העותרות.

המועצה המקומית תלמד את משמעות החלטת בג"צ והשפעותיה ככל שקיימות כאלו, על פעילות משפטית עתידית.
המועצה המקומית, יחד עם  איגוד ערים לאיכות הסביבה שרון – כרמל פועלת מול חברות בינלאומיות  במטרה ליצירת סקרים ממוקדים אשר יהוו את משקל הנגד הנדרש על מנת לבטל את ההחלטה.